سقف کناف یک سیستم یکپارچه و بدون درز است. برای اجرای سقف کاذب کناف صفحات روکش دار گچی ( مخصوص کناف سقف ) به زیرسازی فولادی که خود به سقف بتنی اصلی متصل میباشد پیچ میشود. ساختار کناف سقف از نظر معماری بسیار منعطف است و قابلیت اجرای انواع طرح کناف پیچیده با قوس و انحنای زیاد را دارا میباشد.
بطور کلی کناف سقف در ساختمان به دو دلیل اجرا میشود: ۱- به عنوان سقف کاذب برای پوشاندن تاسیسات ساختمان ۲- زیباسازی محیط و نورپردازی. معمولاً در ساختمان های ایران تاسیسات ساختمان مثل لوله های آب و برق از کف ساختمان عبور میکند و عمده استفاده کناف سقف در ایران برای زیباسازی محیط و مخصوصاً نورپردازی آن است. معمولاً در نورپردازی سقف کناف از شلنگی و هالوژن استفاده میشود.
دیوار کناف ، دیواری غیر باربر است که برای تقسیم فضای داخلی ( پارتیشن بندی ) استفاده می شود. این نوع پارتیشن بندی میتواند فضای داخلی ساختمان و یا فضای داخلی مغازه باشد.برای ساخت دیوار کناف از المانهای فولادی سبک فولادی stud و runner استفاده میشود. به عضو افقی رانر و به عضو عمودی اِستاد گفته میشود. اِستاد و رانر مقاطع U , C شکل هستند که صفحات کناف در یک یا چند لایه ، به وسیله پیچ مخصوص بر روی آنها نصب می شوند.
درزهای ایجاد شده در محل اتصال صفحات کناف به وسیله یک نوار مخصوص درزگیر کناف و بتونه مخصوص درزگیری میشود. به نحوی که در انتهای کار، سطحی یکپارچه که قابلیت نقاشی ساختمان و نصب کاشی یا هر نوع پوشش دیگری را دارد بدست می آید. در صورتیکه از دیوار کناف دولایه یا سه لایه استفاده شود، فضای خالی مابین پانل های کناف، توسط عایق حرارتی و صوتی ( معمولاً پشم سنگ )پر میشود. همچنین عبور و دسترسی به تأسیسات الکتریکی ( شامل تجهیزات برقکشی ساختمان ) و تاسیسات مکانیکی ( شامل تجهیزات بالابر ) به راحتی میسر است.
یکی از مهمترین قسمت های اجرای طرح کناف استفاده اصولی از چسب درزگیر و بتونه استاندارد میباشد. در صورتیکه طرح کناف غیر اصولی باشد یا از بتونه غیر استاندارد و مجریان غیر حرفه ای استفاده شود پس از مدت کوتاهی از اجرای دیوار کناف صفحات کناف در محل اتصال از یکدیگر جدا شده و ترک های قائم در سطح دیوار پدید می آید.